Over ons

Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel heeft  22 openbare basisscholen in de stadsdelen Zuid en Centrum. Deze scholen werken nauw samen en we hanteren eenduidige kwaliteitsnormen en procedures. Toch hebben onze scholen een eigen identiteit of concept. Dat willen we graag zo houden. Zo hebben we onder meer: 6 Montessorischolen, 2 Daltonscholen, 2 Cultuurprofielscholen  en 2 Ontwikkelingsgerichte scholen. 

Basisschool Oostelijke Eilanden (BOE) is een buurtschool die in het oostelijk deel van het centrum ligt, in de buurt van de Czaar Peterstraat. De BOE is een openbare basisschool met meer dan 520 leerlingen, verdeeld over 23 groepen.
De naam van de school komt voort uit de geschiedenis van de buurt, namelijk de Oostelijke Eilanden, ontstaan als stadsuitbreiding in de 17e eeuw. De Oostelijke Eilanden bestaan uit Kattenburg, Wittenburg en Oostenburg. De Czaar Peterbuurt wordt er ook toe gerekend, hoewel dit geen eiland is en deze buurt pas in de 19e eeuw werd aangelegd. In de laatste paar decennia is de buurt voor een groot gedeelte vernieuwd en uitgebreid.

Bij Basisschool oostelijke eilanden BOE is de volgende vacature beschikbaar: