Over ons


De Stek
Hoe leer je jezelf en de wereld om je heen zo goed mogelijk kennen? Die vraag staat centraal op De Stek. Om goede antwoorden te vinden, zijn we altijd in beweging. Net als de maatschappij, waar onze leerlingen een mooie afspiegeling van zijn. Bij De Stek krijgt ieder kind een gelijke kans om mee te doen en talenten te ontwikkelen, ongeacht de achtergrond of situatie. We leren met plezier binnen en buiten de school, met hoofd, handen en hart. Alleen én samen.

We zijn een Gezonde School. Zo doen we veel aan lekker gezond, sport en brengen we onze leerlingen in contact met de natuur. Kinderen bij de Stek krijgen bewegingsruimte waarin ze zelf hun eigen plek in de wereld kunnen ontdekken. Sinds september 2023 zitten we in een gerenoveerd gebouw en hebben we een nieuwe naam. We brengen steeds meer groen de school in en krijgen in 2024 een nieuw groen schoolplein. We blijven in beweging. Typisch De Stek!
 

Over SaKS
Bij SaKS, Samen Katholieke Scholen Alkmaar, kun je worden wie je bent. Dat geldt voor onze leerlingen én collega's. Op onze scholen maken we onderwijs dat zorgt voor de wereld. We geven vertrouwen in het eigen vermogen om te kiezen, talenten te verkennen en samen te werken. Zodat kinderen én medewerkers vol enthousiasme en energie van betekenis zijn voor zichzelf, voor anderen en voor de samenleving. Met onze vijftien leeromgevingen in Alkmaar en Bergen geven we vorm aan het onderwijs van de toekomst. En daarmee ook aan jouw professionele ontwikkeling. Samen ontdekken hoe het anders kan?  www.saks.nl