Over ons

Van waarde naar meerwaarde

r.-k. Basisschool De Meerhoef is een fijne, warme en sociale school waar kinderen de ruimte hebben om zichzelf te zijn. Sterker nog, daar sturen we op. We hechten erg aan zelfstandigheid, eigenheid en richten ons samen met ouder en kind op optimale talentontwikkeling. We hebben dan ook hoge verwachtingen van elke leerling, want elk kind heeft talenten. We begeleiden onze leerlingen om die optimaal te benutten voor later. We stemmen de leerstof en instructies af op hun capaciteiten en doen samen wat samen kan, zodat onze leerlingen met en van elkaar leren.
Daarbinnen ondersteunen we leerlingen in het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Om dit te bereiken bieden we een veilige en rustige leeromgeving waarin kinderen binnen de groep zichzelf kunnen en mogen zijn. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen op De Meerhoef zich lekker in z’n vel voelt. In de klas, op het schoolplein en in de bredere sociale omgeving. Dit geldt ook binnen ons team. En dat merk je op school.

Diepgeworteld en modern
De Meerhoef is een van de oudere scholen in de kern van Veldhoven. Die stevige basis nemen we al tientallen jaren mee in ons onderwijs en in de ontwikkeling van onze leerlingen. We zijn diepgeworteld in het dorp, maar wel van deze tijd; we maken gebruik van actuele lesmethoden en middelen, natuurlijk ondersteund met de steeds groeiende digitale mogelijkheden.

Met elkaar en voor elkaar
Op De Meerhoef hebben we aandacht voor het individu in de context van de groep. Elke leerling heeft vanzelfsprekend een eigen plek, eigen keuze en eigen ontwikkelingen, maar altijd binnen een sociale structuur.
Vanuit onze rooms-katholieke achtergrond spelen we, leren we en werken we met elkaar vanuit christelijke normen en waarden met oog voor andere culturen en overtuigingen. Hebben respect voor onszelf, onze klasgenoten en onze omgeving. Iedereen mag er zijn. We zien een meerwaarde in iedereen en helpen kinderen zichzelf zo te ontwikkelen dat ze – naast de opvoeding van thuis – zichzelf kunnen ontplooien tot zelfstandige, mondige en sociale mensen met ieder hun eigen talent voor een mooie en duurzame toekomst. Dat is wat wij op De Meerhoef bedoelen met ‘van waarde tot meerwaarde’.