Over ons

De Heiacker, een school die kwaliteit van onderwijs centraal stelt. We willen kinderen heel veel leren, en zijn daar ook goed in! Naast onze zeer goede leerresultaten, hebben wij ook veel aandacht voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Zelfvertrouwen en aandacht voor elkaar vinden wij hierin heel belangrijk.

Een onderscheidend kenmerk van De Heiacker is dat we “Engels vanaf groep 1” als speerpunt hebben. We geven geen Engelse lessen, maar doen delen van bestaande activiteiten in het Engels in alle groepen. Na een gedegen opleiding voor alle leerkrachten zijn we 5 jaar geleden gestart met alle kinderen Engels te leren. Dit doen we omdat kinderen in de huidige maatschappij al vroeg in aanraking komen met Engels, omdat kinderen tot hun tiende jaar een nieuwe taal heel gemakkelijk oppakken en omdat het kinderen zelfvertrouwen geeft! Met het Keurmerk B van TalenT zijn we “erkend aanbieder van meertaligheid” geworden in juni 2017. 

Afgelopen jaar zijn we gestart met een onderzoekslab “Wetenschap & Technologie”. Alle kinderen op De Heiacker komen hier wekelijks voor een activiteit rondom Ontwerpen en maken, Ontdekken, Onderzoeken of Programmeren. Creatief zijn en Creatief denken staat centraal in deze activiteiten.

De Heiacker bestaat uit 2 locaties in Veldhoven Noord, aan de Weldsehei in de Heikant en aan het Kanteel in de Polders. De keuze voor een locatie is volledig aan ouders. Op beide locaties kan uw kind in groep 1 beginnen en blijft op deze locatie. In de Polders zitten kinderen van groep 1 t/m 7, in de Heikant groep 1 t/m 8. De kinderen van de groepen 8 krijgen les op locatie Weldsehei.