Over ons

Het Ashram College is een bruisende school voor voortgezet onderwijs met een vestiging in Alphen aan den Rijn en een vestiging in Nieuwkoop. De school maakt deel uit van de SCOPE-scholengroep en staat bekend om haar vooruitstrevende karakter en eigentijdse onderwijs.
  • Op de locatie in Alphen aan den Rijn geven we onderwijs op de niveaus mavo, havo en vwo (inclusief gymnasium).
  • Op de locatie in Nieuwkoop geven we onderwijs op de niveaus vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-TL en havo.
Door de persoonlijke en betrokken wijze van leren en werken, voelen leerlingen en medewerkers zich snel thuis op onze scholen. Als startende collega word je op beide locaties dan ook gekoppeld aan de BOS (begeleider op school) die er voor zorgt dat je snel je weg vindt bij ons.

Op de vestiging in Alphen aan den Rijn staat het persoonlijke en laagdrempelige contact met leerlingen centraal. Ondertussen is op deze locatie gestart met de bouw van een nieuw gebouw, welke in maart 2024 opgeleverd zal worden. De vestiging in Nieuwkoop is sinds twee jaar gehuisvest in een geweldig nieuw gebouw dat één van de duurzaamste schoolgebouwen in Nederland is.

Natuurlijk gebruiken leerlingen op beide vestigingen ook moderne leermiddelen zoals digitale methodes en Chromebooks en zijn er in alle lokalen smartboards te vinden. Onze scholen kenmerken zich door een open en veilig schoolklimaat, waarin leerlingen kunnen leren, hun talenten kunnen ontwikkelen en hun grenzen durven te verleggen.