Over ons

Op het Almende College houden we van leren. We doen dit vanuit aandacht die we hebben voor iedere leerling, voor elkaar en voor de omgeving. Dit zie je volop terug in de manier waarop we ons onderwijs hebben vormgegeven en in ons aanbod.
We werken vanuit drie pijlers:
  • Je wordt gezien
  • Je hebt invloed op wat en hoe je leert
  • Je leert ín en mét de regio
Je wordt gezien
We vinden het belangrijk dat leerlingen met plezier naar school gaan. Want als je met plezier leert, leer je gemotiveerder en kom je verder. Dat is ons uitgangspunt! We zien onze leerlingen in hun leer- en ontwikkelproces en hebben aandacht voor elk van hen.
 
Je hebt invloed op wat en hoe je leert
Op het Almende College leer je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daar staan we voor. Omdat iedereen anders is, is het belangrijk dat leerlingen zelf invloed hebben op wat, hoe en in welk tempo zij leren. Door het bieden van keuzes kan elke leerling zijn lesprogramma gedeeltelijk zelf samenstellen. Leerlingen volgen vaklessen en daarnaast kunnen zij kiezen uit een aanbod van flexuren.
 
Je leert ín en mét de regio
Onze school staat in een regio die innovatief en ondernemend is. We werken met veel organisaties en instellingen uit de buurt samen aan vraagstukken uit de praktijk. We halen buiten naar binnen én brengen binnen ook naar buiten. Zo leren leerlingen ván en mét de praktijk en ontwikkelen zij vaardigheden die zij later tijdens hun vervolgopleiding na de middelbare school nodig hebben, zoals bijvoorbeeld onderzoeken, creatief denken, samenwerken en ondernemen.
 
Het Almende College is een brede scholengemeenschap, wat betekent dat we bijna alle opleidingen aanbieden: van basisberoepsgerichte leerweg tot en met gymnasium. We verzorgen onderwijs voor alle leerlingen uit onze regio. Met ingang van het schooljaar 2024-2025 geven wij ons onderwijs in twee gebouwen, Isala en Laudis, die naast elkaar staan op het Terborgseveld in Silvolde. Laudis is geweldig uitgerust om mooi praktijkgericht onderwijs te geven. Isala heeft een stijlvolle uitstraling en biedt een inspirerende omgeving voor eigentijds onderwijs. De gebouwen worden omgeven door een prachtig natuurgebied.
 
Het Almende College maakt onderdeel uit van Stichting Achterhoek VO. Deze stichting bestaat uit zeventien scholen voor voortgezet onderwijs, verspreid over de hele Achterhoek. Binnen de stichting wordt samengewerkt, zodat het brede aanbod van onderwijs voor onze regio gewaarborgd kan worden. Zie voor meer informatie www.achterhoekvo.nl.

Bij Almende College is de volgende vacature beschikbaar: