Over ons

Alberdingk Thijm Scholen biedt primair en voortgezet onderwijs in het Gooi op katholieke grondslag. Speerpunten van het onderwijs zijn Engels op school van 4 - 18 jaar, ICT in de klas en een brede ontwikkeling van de leerlingen. Alle 18 basisschoollocaties en 6 middelbare scholen geven daar op een eigen wijze invulling aan. 

En toen kwam de gedachte: juf of meester in het basisonderwijs, is dat wat voor mij? Wij zeggen, ja zeker! Want het is afwisselend, absoluut zinvol en dankbaar werk. Maar het is ook een nieuwe stap in een nieuwe wereld. Gelukkig biedt Alberdingk Thijm Scholen een uitgebreid oriëntatietraject aan om deze gedachte te onderzoeken voor potentiële zij-instromers met een MBO-3, MBO-4, HBO en WO diploma. Daarnaast zorgen we voor persoonlijke begeleiding en coaching tijdens dit nieuwe avontuur!

Wat bieden wij:

  • Een grondig opgezet oriëntatietraject;
  • Een brede pool aan basisscholen;
  • Goed opgeleide schoolopleiders die je wegwijs maken en begeleiden in de school;
  • Een stichting waar je jezelf kunt blijven uitdagen en ontwikkelen.
Hoe werkt het?

Tijdens het oriëntatietraject onderzoeken we samen stapsgewijs of het zij-instroomtraject passend voor jou en ons is.
Als het oriëntatietraject succesvol is doorlopen en er vertrouwen is vanuit zowel de zij-instromer als Alberdingk Thijm Scholen, dan kom je, afhankelijk van je vooropleiding en relevante ervaring, als leerkracht of leerkrachtondersteuner in dienst van Alberdingk Thijm Scholen. Als zij-instromer volg je daarnaast een opleidingstraject van twee tot vier jaar. Ook dit is weer afhankelijk van je vooropleiding en relevante werkervaring. De opleidingskosten door Alberdingk Thijm Scholen gefinancierd.

Startdatum oriëntatietraject: elke 1e februari en 1e september.

Bij Alberdingk Thijm Scholen Primair Onderwijs is de volgende vacature beschikbaar: