Over ons

Wij zijn het Adriaan Roland Holst College. De oudste school van Hilversum en aspirant daltonschool. Dat betekent dat we hier op school ons onderwijs richten op de ontwikkeling van zelfbewuste en zelfbekwame mensen, die een betekenisvolle rol in de samenleving spelen. 

Je een 10 kunnen voelen
Natuurlijk hoef je je niet de hele dag een 10 te voelen, dat zou ook niet gaan. Soms is een dag een zes en zelfs misschien af en toe een vier. Maar we streven ernaar dat het voor iedere leerling mogelijk is om zich die 10 te voelen. 

Dat doen wij door “De meest uitdagende school van Hilversum” met eigentijds en vernieuwend dalton onderwijs te zijn! Het A. Roland Holst College is een middelgrote, algemeen bijzondere school voor mavo, havo, vwo, Talent en QUEST ’21. Onze leerlingen krijgen les in twee sfeervolle monumentale gebouwen aan de rand van Hilversum. We dragen in ons onderwijs de kernwaarden van dalton: samenwerking, keuzevrijheid, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit en reflectie. 

Wat voor de één uitdagend is, is dat voor de ander niet. Daarom hebben wij meerdere onderwijsvormen: QUEST ‘21 richt zich op ontwikkeling en uitvoering van modulair en cijferloos onderwijs. Talent is er speciaal voor de leerbehoeften van hoogbegaafde kinderen. Alle kinderen bij ons op school krijgen daltononderwijs.