🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Bezoekvrijwilliger

Ipse de Bruggen
Schiedam

Bekijk vacature nogmaals

Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.

Taken en verantwoordelijkheden

Wil jij samen met één van onze clienten leuke momenten beleven? Word dan onze bezoekvrijwilliger!

Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen met een cliënt leuke dingen te beleven. Het gaat om een cliënt die er van houdt om naar buiten te gaan (hij kan lange afstanden lopen), gezellig te kletsen tijdens een kopje koffie, of wat te knutselen. 

Je werkdagen - en tijden zijn in overleg met begeleiding af te spreken, het is wel fijn als het elke week op een vaste dag is zodat de cliënt kan uitkijken naar jouw bezoek. Maximaal twee a drie uur per keer is genoeg.

Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

Op Dagcentrum Gaardenpad 1 in Schiedam hebben mensen met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding. De dagbesteding is van maandag t/m vrijdag en is gericht op activiteiten voor midden en laag niveau volwassen cliënten en cliënten met een lichamelijke beperking. Ook bieden wij begeleiding aan cliënten met gedragsproblematiek en /of psychiatrische problematiek. Het dagactiviteitencentrum wordt dagelijks bezocht door gemiddeld zeventig cliënten, vanaf 12 jaar op negen diverse groepen.

De cliënt is een vriendelijke 44-jarige man met een matige verstandelijke beperking. Hij is dol op wandelen, uit eten gaan, naar de bioscoop gaan en klusjes doen. Hij zoekt een enthousiaste vrijwilliger om samen leuke activiteiten te ondernemen en zijn wereld een stukje groter te maken.

Profiel kandidaat

Je:

  • Tijd voor plezier: Je bent doordeweeks beschikbaar om samen met de cliënt op avontuur te gaan.
  • Sociaal vaardig: Je bent een gezellige prater die ook goed kan luisteren.
  • Duidelijke communicatie: Je kunt duidelijk en begrijpelijk communiceren.
  • Geduldig en zorgzaam: Je hebt een groot hart en geduld om de cliënt te begeleiden bij zijn activiteiten en interesses.

Geboden wordt

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:

  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Meer informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie kun je contact opnemen met Maria Almeida (begeleider D dagbesteding), tel: 06 - 83 13 08 11.


IP09722

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.