🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Vrijwilliger Kinderboerderij | Weekend

Ipse de Bruggen
Nootdorp

Bekijk vacature nogmaals

Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.
Ondersteunde bestand types: doc, docx, pdf, rtf, odt.

Taken en verantwoordelijkheden

Ben jij gek op dieren en ben je graag buiten aan het werk? Vind jij het leuk om dieren te verzorgen in een mooie, rustige, landelijke omgeving midden tussen de woonwijken in de randstad? Op onze kinderboerderij vind je dat allemaal!

De werkzaamheden bestaan uit het zelfstandig voeren van de dieren en het schoonmaken van de diervertrekken. 

Je werkt volgens een rooster, roulerend met andere vrijwilligers. Uiteraard kan je je voorkeur voor een vaste dag/ochtend/middag opgeven en als je niet kan? We vervangen elkaar met ziekte en vakanties. Na een gedegen inwerkperiode ga je zelfstandig aan de slag. Er is altijd achterwacht bij een calamiteit. 

De kinderboerderij op het Buurtschap Craeyenburch is door de weeks een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Buiten de dieren, die verzorging nodig hebben, kweken wij kleinschalig planten en bomen en/of verzorgen wij het groen rondom de boerderij. In het weekend zijn wij gesloten en komen er geen cliënten. Maar onze dieren willen dan wel graag verzorgd worden.   

Profiel kandidaat

Je hebt relevante ervaring en/of affiniteit hebben met dieren, in dit geval schapen, ezels, kippen/konijnen en vogels. We zoeken enthousiaste vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder die willen helpen. Minimaal één zaterdag of zondag per maand en waar nodig eventueel een feestdag. Je bent bereid op regelmatige basis zelfstandig een ochtend (+/-3 uur) en/of een middagdienst (+/-1 uur) te willen helpen.  

Is dit iets voor jou? Kom vrijblijvend langs voor een gesprek of bel ons en laat je informeren door onze medewerkers van de kinderboerderij. Zij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. 

Geboden wordt

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:

  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.  
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Meer informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie kun je contact opnemen met Martijn Nijkamp en Johan Hogeveen (begeleiders dagbesteding) 088 - 967 1353.


IP09822

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.