🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Adviseur Ondermijning

Provincie Flevoland
Lelystad

Laat "Provincie Flevoland" contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

32 - 36 uur | HBO/WO |?min. € 4.232,08 en max € 5.972,80

Ben jij initiatiefrijk en leg jij graag de verbinding met andere overheidsorganisaties? In deze functie ga je aan de slag met het ontwikkelen van beleid op het gebied van ondermijning. Lees snel verder voor meer informatie en hopelijk zien we je snel op ons Provinciehuis in Lelystad!

Jouw toekomstige baan als Adviseur Ondermijning

Als Adviseur Ondermijning adviseer jij over en geef je richting aan het onderwerp ondermijning en weerbare overheid binnen de eigen organisatie en werk je samen met gemeenten, politie, justitie, Rijk en andere provincies. Je volgt relevante landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze te vertalen in een concreet advies of beleid dat aansluit bij de ambtelijke en bestuurlijke belevingswereld. Hiervoor kijk je naar de omgeving, wie je erbij betrekt en wat onze samenwerkingspartners op dit onderwerp doen. In samenwerking met de verschillende gemeenten en andere overheden bepaal je hoe we elkaar kunnen versterken in de aanpak van ondermijning. Je kijkt welke concrete bijdrage wij als provincie aan diverse thema's kunnen leveren. Samen met de gemeenten in Flevoland hebben we een Flevolandse norm ontwikkeld. Jij zorgt ervoor dat wat daarin is afgesproken in onze organisatie wordt uitgevoerd.

Met oog voor de inhoudelijke en politieke ontwikkelingen weet je de juiste adviezen te geven en creëer je bewustwording op het gebied van ondermijning, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. In afstemming bereid je met collega's ambtelijke en bestuurlijke overleggen inhoudelijk voor. Je zorgt voor goede verslaglegging en terugkoppeling. Het schrijven van memo's, adviezen en voorstellen is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.

Waar kom je te werken?

Je thuisbasis is het expertiseteam Kabinet. Het team Kabinet ondersteunt en adviseert de Commissaris van de Koning in brede zin. Dat kan gaan over zijn rol bij burgemeesterszaken, zoals het benoemingsproces van burgemeester, het adviseren over Koninklijke onderscheidingen. Verder heeft de Commissaris een belangrijke rol en verantwoordelijkheid bij het bewaken en bevorderen van bestuurlijke integriteit en de kwaliteit van het openbaar bestuur in onze provincie. Hij heeft een rol bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit, crisisbeheersing en veiligheid. De Commissaris is het boegbeeld van Flevoland en wordt door het team bijgestaan in zijn representatieve taken, zoals het ontvangen van allerlei hoogwaardigheidsbekleders in onze provincie en het afleggen van diverse werkbezoeken.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting van Bestuurskunde of een andere relevante opleiding.
  • Minimaal 4 jaar werkervaring in een adviserende rol binnen een bestuurlijke omgeving.
  • Kennis van ondermijning, weerbare overheid en/of integriteit.
  • Vaardigheid in het adviseren van collega's en bestuurders. Kennis van huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van ondermijning en weten wat er op de politieke agenda staat.
  • Je bent gericht op samenwerking en legt makkelijk verbinding met in- en externe collega's en organisaties.
  • Goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk.

Als persoon ben jij:

  • Analytisch en snel in staat (complexe) vraagstukken te doorgronden.
  • Initiatiefrijk en proactief.
  • Bewust van je omgeving en het speelveld waarin jij je bevindt.
  • Een verbinder die graag zaken oppakt en afrondt.
  • Doortastend en sta jij stevig in je schoenen.

Wat bieden wij jou

  • Een salaris van minimaal € 4.232,08 en maximaal € 5.972,80 (schaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card.
  • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 6.000 voor 5 jaar.
  • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling.
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 31 oktober 2024 via de sollicitatiebutton. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Anneke de Boer, adviseur recruitment, via?anneke.deboer@flevoland.nl en voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Daniël de Wit, daniel.dewit@flevoland.nl.

Een VOG-aanvraag is onderdeel van het sollicitatieproces.

Meer informatie

Anneke de Boer

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.