🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Safety Coordinator

Enza Zaden Beheer B.V.
Enkhuizen

Laat "Enza Zaden Beheer B.V." contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

Safety Coordinator

Wat ga jij doen? 

In de afdeling Seed Processing worden groenten zaden geschoond, bewerkt, opgewaardeerd en verpakt en worden vervolgens wereldwijd verstuurd. Als Safety Coördinator binnen deze afdeling zorg je voor het borgen en verbeteren van de veiligheid van de collega’s en processen tijdens het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Binnen de kernwaarden van Enza Zaden staan veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. We willen daarom continue blijven verbeteren om onze organisatie nog veiliger in te richten. De Safety Coördinator heeft als belangrijke uitdaging om samen met de naaste collega’s op de werkvloer kansen te signaleren om het veiligheidsniveau binnen de afdelingen te verhogen. Wij zien aandacht voor veiligheid als een middel om het verbeterpotentieel van de Seed Processing afdeling inzichtelijk te maken en daarmee aan de slag te gaan. In plaats van passief te kijken of er wordt voldaan aan alle protocollen & instructies en lijstjes af te vinken, zorg  je als Safety Coördinator actief voor het naleven en verbeteren van het veiligheids management systeem.

Wij verwachten o.a. dat je deelneemt aan verbeterprojecten -en werkprocessen of deze waar nodig  initieert en leidt. Daarnaast hoort het begeleiden van interne en externe audits bij de functie, werk je samen met veiligheidsdeskundigen van andere afdelingen en coördineer je diverse werkzaamheden op het gebied van veiligheid voor de afdeling. Door jouw ervaring met veiligheidsstandaarden, lever jij een belangrijke bijdrage bij de verdere ontwikkeling van de veiligheidscultuur binnen de afdeling Seed Processing.

In deze afwisselende rol ben je, naast dat je veel op de werkvloer bent te vinden, bezig met het maken van analyses voor o.a. de machineveiligheid, ontwikkel je veiligheidsprotocollen en voer je periodieke controlerondes en audits uit. Verder bestaat de functie uit het opstellen van rapportages, signaleer je afwijkingen, stel je grondoorzaakanalyses op en zie je toe op het opvolgen van afwijkingen, incidenten, actiepunten en tekortkomingen uit audits en RI&E’s. Daarnaast zorg je voor een correct administratie in de veiligheidssystemen. Je bent hét aanspreekpunt, vraagbaak en adviespunt op de afdeling ten aanzien van veiligheidszaken.

Verder draag jij bij aan het coachen en trainen van collega’s, met als doel de kennis en bewustwording op het gebeid van veiligheid te vergroten.

Jouw kracht 

Jij hebt een passie voor het verbeteren van veiligheid bij voorkeur binnen een technische productieomgeving. Je hebt een sterk vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en op een natuurlijke wijze mee te nemen in jouw kennis en overtuiging. Verder ben je administratief goed onderlegd en weet je procesbeschrijvingen en rapportages makkelijk te doorgronden. Je bent communicatief sterk en collega’s omschrijven jou graag als energiek en behulpzaam.

Kortom,  jij

  • hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur richting Veiligheidskunde;

  • beschikt over 3-5 jaar vergelijkbare ervaring als Veiligheidskundige binnen een productieomgeving;

  • vindt het belangrijk om de veiligheid van collega’s op de werkvloer te waarborgen

  • werkt nauwkeurig, bent resultaatgericht en besluitvaardig;

  • vergaart alle relevante informatie op het gebied van Veiligheid en Arbo voor het verbeteren van de afdeling

Onze kracht 

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.  

  

Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2.500 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen. 

  

Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze pagina op LinkedIn.   

  

Samen met alle medewerkers van de Processing afdeling maak jij de komende jaren het verschil voor Enza Zaden. Je rapporteert aan de Manager Processing. 

Wij bieden:  

  • Flexibel werken beleid 

  • Thuiswerk vergoeding 

  • Reiskostenvergoeding bij +10 kilometer woon-/werkafstand op basis van Google Maps 

  • 8,33% vakantiegeld 

  • Performance reward percentage 

  • Individuele en collectieve salarisverhoging  

  • 25 vakantiedagen + 1 vitaliteitsdag (overige vitaliteitsdagen zijn afhankelijk van leeftijd) 

  • Laptop + telefoon

  • Bijdrage pensioenregeling 

Contact 

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via de Solliciteer knoppen. 
 

Meer informatie: 

Arjen Mol  

06 27 35 65 22  

a.mol@enzazaden.nl

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.