🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Accountant / klantbeheerder MKB

Alfa Accountants - Accountancy
Leiden

Laat "Alfa Accountants - Accountancy" contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

Accountant / klantbeheerder MKB

Van bouwondernemers tot fysiotherapeuten. Als klantbeheerder midden- en kleinbedrijf (mkb) bij Alfa in Leiden spreek je ze allemaal. Samen met collega-specialisten signaleer je kansen, zodat jullie de klanten van de beste adviezen kunnen voorzien. Jouw doel? Het versterken van lokaal ondernemerschap op een duurzame manier. Of je je nu specialiseert in de logistieke sector, zorg, agro, horeca of bouw: jij levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Groeien bij Alfa als klantbeheerder MKB

Jij bent verantwoordelijk voor het opbouwen van relaties met onze klanten en het onderhouden hiervan. Dat doe je bij de klant op locatie, op kantoor én vanuit huis. In de rol van klantbeheerder mkb ben je een soort 'huisarts' voor jouw klanten. Jij bent de eerste contactpersoon en samen bespreken jullie wat Alfa kan doen voor hun bedrijf. Vervolgens bespreek je uitgebreid de (concept)rapportages van onder andere jaarrekeningen en aangiftes en voorzie je de klant van advies. Waar nodig breng je de klant in contact met een collega-specialist. Wanneer iemand bijvoorbeeld wil investeren in duurzame machines neem je contact op met 1 van onze subsidieadviseurs. Verder houd jij je bezig met het:

  • informeren van de assistent-accountant over de klant en over specifieke aandachtspunten voordat met het opstellen van de conceptrapportage begonnen kan worden. 
  • beoordelen van de conceptrapportage van de assistent-accountant.
  • bespreken van de conceptrapportage met de klant en het vastleggen van het gesprek in een bespreekverslag.
  • instrueren van de assistent-accountant om een definitief rapport op te leveren.
  • opstellen en versturen van rekeningen en het beantwoorden van vragen als hier onduidelijkheden over zijn.
We doen het samen

Bij Alfa Accountants en Adviseurs geloven we in de kracht van lokaal ondernemerschap. En dat ondernemerschap moet slagen. Op een duurzame manier. Vanuit Alfa werken wij hier graag aan mee. Dat doen we met meer dan 1200 collega’s, verspreid over 35 vestigingen. Het grote voordeel van werken voor Alfa? Bij ons krijg je de ruimte om te groeien. Op een laagdrempelige manier, in een informele werkomgeving en mét aandacht voor een goede werk-privébalans. Zo kan jij uitblinken in wat voor jou belangrijk is. Ook vinden wij samen leren, groeien en elkaar ontmoeten belangrijk. Met dit doel komen alle collega’s elk jaar samen tijdens de Alfa Leerdag. Onze organisatie heeft een heldere visie: groot worden in wat écht telt. Voor Alfa is dat samen delen en succesvol ondernemen voor een betere wereld. Alfa mag zich dan ook de trotse drager noemen van het B Corp-certificaat, een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven. Advies op maat, op een persoonlijke manier. Dat is wat ons elke dag inspireert en daarom houden we van wat we doen.


Binnen het team accountancy werk je nauw samen met de assistent-accountant. Daarnaast heb je veel contact met collega-specialisten. Jullie werken in een informele sfeer samen en staan altijd voor elkaar klaar. Om te sparren, kennis te delen en elkaar te helpen. In de toekomst werk je steeds meer met adviseurs op het gebied van duurzaamheid die onze klanten binnen het mkb van advies over Europese duurzaamheidsrichtlijnen voorzien.

Samen voegen we waarde toe

Bij Alfa krijg je metéén een vast contract. En meer. Ook ontvang je (gratis) 10 kerncertificaten. Daarmee ben je mede-eigenaar van het bedrijf. Verder ontvang je op basis van een fulltime werkweek: 

  • een marktconform salaris.
  • een individueel keuzebudget van 5,08% van het brutosalaris. Deze is bijvoorbeeld in te zetten voor extra vakantiedagen of extra salaris.
  • een goede pensioenregeling met een eigen bijdrage van 3%. 
  • de mogelijkheid om hybride te werken, een thuiswerkbudget ter waarde van € 500,00 én een thuiswerkvergoeding.
  • 25 vakantiedagen. 
  • een reiskostenvergoeding of leaseauto.
  • de mogelijkheid om je op professioneel en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen. Dat doe je door het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen via de Alfa Academy. 

Is jouw interesse gewekt en wil jij meer weten over de functie, Alfa of de arbeidsvoorwaarden? Kijk dan op werkenbijalfa.nl of neem contact op met Roos Lambregts (Regio Recruiter West), 06 817 393 04 of rlambregts@alfa.nl

Profiel kandidaat

Jouw unieke talenten

  • een hbo-diploma in de richting van accountancy, RB of bedrijfseconomie
  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • kennis van of interesse in bedrijven binnen het mkb
  • een commerciële  en klantgerichte instelling
  • je bent bij voorkeur in het bezit van een AA-titel #LI-HYBRID #LI-WB1

Meer informatie

Sollicitatieprocedure

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.