🏆 WINNAAR EUROPEAN SEARCH AWARD 2023 🏆

Content Specialist

Enza Zaden Beheer B.V.
Enkhuizen

Laat "Enza Zaden Beheer B.V." contact met mij opnemen

Vul je naam, e-mail adres en telefoonnummer in.

Taken en verantwoordelijkheden

Content Specialist

Ben jij een creatieve Content Specialist met de focus op ontwikkelen en verbeteren? Kun jij impactvolle, aansprekende en begrijpelijke (audio)visuele content (laten) maken voor onze corporate en interne communicatie? Ben jij daarbij ook nog in staat om content zowel strategisch als operationeel naar een hoger plan te tillen met als doel het binden en boeien van verschillende doelgroepen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Met jouw expertise op het gebied van contentontwikkeling (zowel geschreven beeld als (audio)visueel en voor corporate en interne doeleinden) zorg jij ervoor dat de content:

  • Voor onze doelgroepen herkenbaar, aansprekend en relevant is.

  • Afgestemd is op het middel dat wordt ingezet om hen te bereiken.

  • Aansluit op de identiteit, cultuur en doelen van Enza Zaden.

Daarnaast:

  • Ontwikkel je een contentstrategie voor corporate en interne communicatie en vertaal je de strategische elementen hieruit naar een concreet contentplan en -kalender. Je bent samen met de communicatiemedewerker op de afdeling verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

  • Adviseer je collega’s hoe voor de verschillende kanalen en media van Enza Zaden de content het beste ontwikkeld kan worden. Je voert eindredactie op content voor van tevoren vastgestelde corporate onderwerpen,  en je beoordeelt steekproefsgewijs aangeleverde content en geeft de makers daarvan feedback zodat zij zich bewust zijn van de kwaliteitseisen.

  • Ben jij voor een aantal Enza Zaden-brede uitingen verantwoordelijk voor de productie van content. In sommige gevallen ontwikkel je dat zelf en in andere gevallen besteed je dat uit aan externe leveranciers zoals copywriters, videoproducers en vormgevers. Voor deze preferred suppliers vervul je namens de organisatie ook de rol van accountmanager inclusief de regelmatige toetsing van de kwaliteit van het door hen geleverde werk.

  • Zorg je ervoor dat corporate content zoals de bedrijfspresentatie en -infographic up-to-date en beschikbaar is.

  • Werk je nauw samen met de (senior) adviseurs uit het communicatieteam. Het spreekt voor zich dat je als specialist op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en dat je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Jouw kracht

Je hebt minimaal een hbo-opleiding op het gebied van Communicatie, Journalistiek of een andere relevante richting. Met je creatieve inslag weet je anderen te boeien met geschreven en audio-visuele content. Je draait er je hand niet voor om dat zelf te ontwikkelen en hebt ook de accountmanagementvaardigheden om externe partijen daarop aan te sturen. Je bent kritisch en gericht op oplossingen. Je bent conceptueel sterk en weet hoe je vanuit een concept content kunt ontwikkelen. Je bent communicatief zeer vaardig in zowel het Nederlands als het Engels.


Kortom, jij:

  • hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding (Communicatie, Journalistiek, of relevante andere richting)

  • hebt relevante ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van een contentstrategie

  • communiceert uitstekend in het Nederlands en Engels

  • bent een echte creatieveling die met content anderen weet te boeien

  • hebt een positieve en enthousiaste instelling

Wie we zijn

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt. 
Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2500 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.  
Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de 
Careers & Learning-pagina of bekijk onze LinkedIn.

Onze kracht

Je komt te werken in een leuk, professioneel en groeiend team. Jouw inbreng is hierin ook belangrijk. Door jouw ervaring, positieve persoonlijkheid en het coachen van collega’s bouw je mee aan de mooie toekomst van de communicatiefunctie binnen Enza Zaden. Je rapporteert aan onze Global Corporate Communications Manager.


Wij bieden je een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidvoorwaarden zoals hieronder beschreven;

  • een passend salaris

  • flexibel werken beleid

  • 8,33% vakantiegeld

  • performance reward percentage

  • 25 vakantiedagen + vitaliteitsdagen (afhankelijk van leeftijd)

  • laptop + mobiele telefoon

  • bijdrage pensioenregeling

Contact

Stuur je sollicitatie naar onze Recruitment afdeling via de Solliciteer knoppen.
Meer informatie:
Sandra Hoeneveld
Corporate Recruiter

0031615540956

s.hoeneveld-blekkink@enzazaden.nl

LinkedIn profile

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Log in bij Nederlandvacature via Google
Gebruik je Google-account om in te loggen bij Nederlandvacature. Je hoeft geen wachtwoorden meer te onthouden. Inloggen gaat snel, makkelijk en veilig.