6 Succesfactoren voor maximaal rendement op jouw vacatures

Succesfactor 5 van 6

 

Hoe richt ik de bedrijfsomschrijving op mijn toekomstige medewerker?

Een bedrijfsomschrijving wordt vaak als niet zo belangrijk beschouwd. De tekst wordt veelal simpelweg 1-op-1 overgenomen vanuit de eigen website in de vacaturetekst. Echter, de bedrijfsomschrijving in de vacaturetekst is juist belang! Dit heeft namelijk te maken met het verkopen van je organisatie.

De vacaturetekst, met daar in de bedrijfsomschrijving, is vaak het éérste wat kandidaten van je organisatie (bewust) zien. Tenzij je een mega bekend merk in het land of in de wereld bent, zijn kandidaten niet meteen vanuit een zoekmachine belandt op de vacature op je eigen website, maar juist terecht gekomen op de vacature op een platform zoals Nederland Vacature. Ook zijn kandidaten niet meteen 'verkocht' om bij jouw organisatie te gaan werken, tenzij je bijvoorbeeld een grote en positieve naamsbekendheid hebt als werkgever.

Met een concrete vacaturetekst én doelgroepgerichte bedrijfsomschrijving verkoop je als organisatie niet alleen jullie openstaande vacatures; je verkoopt óók jezelf als toekomstige werkgever aan potentiële kandidaten, met als doel om ze te overtuigen om bij jouw organisatie te komen werken.

 

De eerste indruk telt

Geef een goed beeld van jullie organisatie in de vacature. Ga verder dan andere bedrijven. Omschrijf niet alleen wie je bent als organisatie, welke producten of diensten je aanbiedt, hoeveel locaties je hebt en hoe groot de omzet is. Dit is de inhoud van de tekst zoals veel werkgevers vermelden in de vacatures, niet onderscheidend dus. Deze tekst staat ook vaak op de homepage van de website van een organisatie en is veelal gericht op de toekomstige consument of leverancier, in plaats op een toekomstige medewerker. Het zijn andere soorten doelgroepen die een andere soort tekst nodig hebben!

Maak het onderscheid! 
Schrijf doelgroepgericht: schrijf voor de type kandidaten waar je naar op zoek bent. Een IT-er vindt andere aspecten belangrijk aan een toekomstige werkgever, dan een schoonmaker. Omschrijf waaróm het zo leuk is om bij júllie organisatie te komen werken! Bekijk de voorbeelden:    

 

Voorbeelden!!!

Lidl Lidl wil de favoriete supermarkt van België en Luxemburg worden. En we zijn goed op weg. Elke 3 weken openen we een nieuwe winkel. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen die al die winkels vlot doen draaien. Kom jij daar mee voor zorgen? Dan krijg je er in één klap meer dan 10.000 collega’s bij!

Je vindt Lidl op honderden plaatsen in heel België en Luxemburg. De meeste collega’s werken dicht bij huis, in één van de meer dan 300 winkels. Daarnaast kan je aan de slag in de distributiecentra, de regiokantoren of op het hoofdkantoor.

Lidl is volop aan het groeien. En volop aan het bouwen en verbouwen. Want we willen de favoriete winkel van België en Luxemburg worden. Daarbij hoort een aangename winkelomgeving voor iedereen.

Tegelijk willen we de beste werkgever in de retail worden. En daarbij horen dan weer aangename werkplekken voor iedereen. Waar je ook aan de slag gaat, overal zorgen we voor een moderne, gezonde en stimulerende werkomgeving.
 
Het Kruispunt Het Kruispunt is een toonaangevende onderneming in de toepassing van hout in en om de tuin. Sinds de oprichting in 1984 zijn wij gericht op de verkoop, productie en installatie van tuinhuizen, overkappingen en houten terrassen.

In de afgelopen 35 jaren hebben we ons meer en meer gespecialiseerd in maatwerk van  (aanbouw) terrasoverkappingen, luxueuzere houten bijgebouwen en (semi-) permanente verblijfsruimtes zoals tuinkantoren, recreatiewoningen en mantelzorgwoningen. We verzorgen daarbij het volledige proces, van eerste vormgeving tot sleutelklaar opleveren, eventueel in combinatie met tuinaanleg.

Wij ontvangen onze klanten in onze royale showtuin in Udenhout, alwaar wij onze klanten in een natuurlijke omgeving onze mogelijkheden tonen en inspireren.

Elke dag met een lach naar het werk:
 • Naast hard werken wordt er genoeg gelachen en met elkaar plezier gemaakt,
 • We komen allemaal uit de omliggende dorpen van Udenhout, 
 • We gaan gemoedelijk met elkaar om, 
 • En we helpen elkaar waar nodig. 
 • Ondervindt het zelf en reageer op onze vacatures!
JYSK Welkom bij JYSK: een dynamische en ambitieuze retail organisatie waar inzet, ambitie en talent beloond worden. Er is altijd een volgende stap binnen JYSK voor jou! Denk jij in oplossingen in plaats van problemen? Daag jij jezelf elke dag uit om nét dat stapje extra te zetten? En inspireer jij anderen om hetzelfde te doen? Dan is JYSK de perfecte organisatie voor jou! 

#bringdedication #meetpossibilities
 
Dores Herstelzorg Dores Herstelzorg is onderdeel van de Korian Groep, een van de grootste en meest vooruitstrevende organisaties voor zorg, welzijn en ondersteuning van ouderen in Europa. Dores Herstelzorg is een organisatie voor geriatrische revalidatiezorg. ……

….. Dores Herstelzorg als werkgever
Wij hechten veel waarde aan de expertise van onze medewerkers. Daarom betrekken we onze artsen en verpleegkundigen nadrukkelijk bij het opstellen van ons beleid. We komen daarvoor regelmatig in werkgroepen samen.

Wij geven jou als medewerker de ruimte om al je vaardigheden in te zetten en stimuleren je daarin. Zo zie je direct het resultaat van je werkzaamheden. Je ziet je cliënt steeds verder herstellen en zelfstandiger worden. Samen met andere professionals stem je de zorg af op de revalidatiedoelen. Het kernteam bestaat uit een specialist oudergeneeskunde of physician assistant, fysiotherapeut, ergotherapeut en verpleegkundige. Als het nodig is haakt de diëtist of de logopedist aan. We werken dus vanuit verschillende expertises samen om de beste herstelzorg te bieden.

Waarom werken bij Dores Herstelzorg?
Kies voor werken bij Dores Herstelzorg, omdat je wil werken…
 • …in een warme, professionele werkomgeving waar er hard wordt gewerkt, maar zeker ook veel gelachen.
 • …bij een werkgever veel waarde hecht aan de expertise van haar medewerkers en medewerkers betrekt bij het opstellen van het beleid.
 • …daar waar er ruimte is om al je vaardigheden in te zetten.
 • …met betrokken collega’s die allemaal passie hebben voor de ouderenzorg.
 • …op prachtige en unieke locaties in een groene omgeving waar er de ruimte is om de juiste zorg te leveren.
 • …en daar zelf uitstekende arbeidsvoorwaarden voor terug krijgt.

Werken bij Dores Herstelzorg iets voor jou?
Hou je van afwisseling en uitdaging? Wil je veel leren en je kennis ontwikkelen? Dan is werken bij Dores Herstelzorg misschien wel iets voor jou. Bekijk snel onze vacatures!

Bekijk ook eens de andere zorgconcepten (met ieder een eigen karakter) van Korian en van Korian zelf om te zien welke vacatures daar open staan.

 • Korian
 • Stepping Stones
 • Hestia Zorg
 • Het Gouden Hart
 • Rosorum
Aalbers Welkom op onze bedrijfspagina!

Wij zijn een regionaal schoonmaakbedrijf en werken voornamelijk in regio Gelderland. We zoeken met regelmaat nieuwe medewerkers voor lokale projecten. Wat maakt ons nou de ideale werkgever?

Naast de CAO voorwaarden en maandelijkse loonbetalingen, vinden wij het belangrijk om te investeren in onze medewerkers en te zorgen voor een leuke en prettige werkomgeving. Dit doen we door:
 • Continue persoonlijke begeleiding
  Onze leidinggevenden zijn vanuit de werkvloer doorgegroeid. Je ziet hem/haar wekelijks en soms zelfs bijna dagelijks! Dit zorgt ervoor dat je altijd en rechtstreeks kunt communiceren met de leidinggevende maar ook wekelijks gecoacht wordt. De communicatielijnen zijn erg kort, je leert ook je collega's op kantoor kennen.
   
 • Persoonlijke attenties
  Je bent bij ons geen 'nummer'. We blijven persoonlijk betrokken als het gaat om verjaardagen, geboortes, trouwdagen etc. Een jubilea wordt gevierd. Bij goede kwaliteitsresultaten belonen wij jullie met koffie en gebak. En natuurlijk ontvangt iedere medewerker een kerstpakket!
   
 • We steunen persoonlijke ontwikkeling
  Heb je de ambitie om jezelf te ontwikkelen en wil je meer leren? Dat kan bij ons! We bieden ieder jaar diverse opleidingen en cursussen aan, aan onze medewerkers. We begeleiden je ook in het zoeken naar lokale cursussen bij jou in de buurt!

We zouden het heel leuk vinden als jij binnenkort deel uitmaakt van onze organisatie!
Voor meer impressies, kijk dan op onze facebookpagina!

Aalbers
Cegelec Loop je warm voor verwarming? Of heb je altijd al willen weten of je écht kunt ontsnappen via de airconditioning? Hou jij in het heetst van de strijd het hoofd koel bij het ontwerpen van brandblusinstallaties? Zie jij het licht op het einde van de tunnel en zit je vaak op het juiste spoor?

Kom werken bij Cegelec. En word expert in elektriciteit, informatie- en communicatietechnologie, verwarming, ventilatie, airconditioning, sanitair en brandbeveiliging. 

Het ontwerp, de installatie en het onderhoud van die systemen, dát is onze business. Zowel voor de industrie als voor de infrastructuur, telecom- en dienstensector. 

Kers op de taart? 
Je landt in een bedrijf dat vooral klanten heeft in high-demand segmenten zoals energie, olie en gas, bouw, mobiliteit, ruimte-en luchtvaart, farma en de zorgsector. Een mooi portfolio om mee uit te pakken, toch?
 
 

Wil je meer informatie over onze dienstverlening?

Vraag vrijblijvend gesprek aan Naar de volgende succesfactor