Over ons

Ziekenhuis Tjongerschans is een gastvrij ziekenhuis in Heerenveen met bewezen hoge kwaliteit van zorg. Tjongerschans staat in eerste instantie sterk in verbinding met de patiënt en zijn omgeving maar daarnaast ook met zijn medewerkers en de maatschappij. We stellen als doel om waarde toe te voegen in termen van hogere mate van beleefde gezondheid en welzijn van de patiënten.
Maar ook: een hogere mate van motivatie en tevredenheid in het werk. Het ziekenhuis – en daarmee iedere medewerker – voelt zich hiervoor verantwoordelijk. Samen met collega’s zet de medewerker de zorgvraag van de patiënt centraal. Dat betekent continu leren, verbeteren en blijven samenwerken. Samenwerken met collega’s, andere ziekenhuizen, huisartsen, ambulancedienst en andere stakeholders in de regio.
Binnen de afdeling Intensive Care (IC) van Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen is plaats voor een arts-assistent per september 2018.

De afdeling
maakt deel uit van de IC Regio Noord-Oost Nederland en het IC Netwerk Friesland en voldoet aan de Kwaliteitsstandaard Intensive Care 2016.  De afdeling maakt organisatorisch deel uit van de Acute As, samen met de CCU en de SEH.  Op onze afdeling wordt door 4 intensivisten gewerkt volgens closed-format model met bijbehorend dagelijks MDO. Er is zeven dagen per week een intensivist exclusief beschikbaar voor de Intensive Care. Daarnaast is er op basis van 36 uur een IC-arts werkzaam op onze afdeling. Hiernaast is er 24/7 een team FCCS geschoolde arts-assistenten werkzaam binnen de acute as. Momenteel beschikt de Intensive Care over acht volledig uitgeruste beademingsbedden en wordt de afdeling ondersteund door alle gangbare medische hulpmiddelen, zoals PDMS, non- als invasieve beademing, PICCO, echografie, CVVH en worden innovatieve technieken zoals Cytosorb immunoadsorptie en ECCO2R toegepast.
Zowel intensivisten als verpleegkundigen participeren onder andere actief in het goed draaiende Spoed Interventie Team en zijn betrokken bij het ziekenhuis brede onderwijs voor verpleegkundigen en arts-assistenten rondom opvang van acuut zieke patiënten. Alle medewerkers zijn CRM geschoold.

Bij Ziekenhuis Tjongerschans zijn de volgende 3 vacatures beschikbaar:

Jij een baan, wij geven kinderen een betere toekomst!

Doordat jij gebruik maakt van onze vacatureservice, geven wij kinderen een betere toekomst.

Lees hoe we dat doen