Over ons

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis. We houden ons bij Techniek Nederland onder andere bezig met strategieontwikkeling, beleidsondersteuning en -uitvoering.

De afdeling Marketing & Online is een onderdeel van de afdeling Ledenzaken: het gezicht van de organisatie door de combinatie van marketing en relatiebeheer met leden en de sector. De Marketing afdeling werkt nauw samen met de communicatieafdeling (7 man) en de afdeling traffic (3 man).

Werken bij Techniek Nederland
Werken bij Techniek Nederland betekent werken bij een moderne werkgever die mensen met ambitie de ruimte geeft zich verder te ontwikkelen. Er is binnen de organisatie veel waardering voor elkaars talenten. De cultuur is er een van respect, vertrouwen en vrijheid. Dat betekent dat je de vrijheid krijgt om zelf je werk in te richten en vorm te geven. Er wordt daarom ook om verantwoordelijkheid van de medewerkers gevraagd om met deze vrijheid om te kunnen gaan. Techniek Nederland is een professionele organisatie met een collegiale sfeer. De organisatie heeft een open informele cultuur en biedt een goede balans tussen werk en privé.

Op ons kantoor in Zoetermeer werken ongeveer 80 professionals in uiteenlopende functies. Binnenkort gaan we verhuizen naar een nieuw pand in Woerden.

Waarom vinden collega’s het zo leuk om bij Techniek Nederland te werken? De materie en de inhoud van het werk. Thema’s die spelen in de maatschappij en waarbij techniek een belangrijke rol speelt, zoals energietransitie of vergrijzing, komen terug in je werk. Boeiend en vernieuwend werk en bezig zijn met onderwerpen waarmee je jezelf kan vereenzelvigen.
 

Bij Techniek Nederland zijn de volgende 2 vacatures beschikbaar: