Over ons

SOL is opgericht in 1927 door Giovanni Annoni en Aldo Fumagalli in Monza, Italië. Zij startten twee fabrieken, één in Livorno en één in Ancona, voor het produceren van zuurstof en acetyleen. Inmiddels is SOL een beursgenoteerd bedrijf aan de beurs van Milaan en toonaangevende speler op de internationale gasmarkt. Daarnaast is SOL SPA in Italië marktleider in de productie en marketing van technische-, industriële-, pure-, speciale- en medische gassen.

In 1987 is NTG Tilburg (Nederlandse Technische Gasmaatschappij)  als eerste buitenlands vestiging van de SOL Group opgericht. NTG houdt zich bezig met de productie, research en verkoop van zowel technische als medische gassen in Nederland. Om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie bevindt zich op het terrein in Tilburg de enige lachgasfabriek van Nederland. In 2005 is NTG uitgebreid met een locatie in Emmen. Net als het vulstation in Tilburg vinden alle processen voor zowel de technische als medische gassen hier gescheiden plaats. Sinds 2015 is de naam NTG volledig vervangen door SOL.

De technische gassen (waaronder zuurstof, stikstof, argon, acetyleen, kooldioxide, waterstof, helium en alle mengsels) worden gebruikt in o.a. de industriële, wetenschappelijke en medische sectoren.

De SOL Group kan de klant voorzien van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan hun verwachtingen door het ontwikkelen van nieuwe technologieën, processen en plants voor het gebruik van gas. Deze oplossingen worden ondersteund door de levering van apparatuur, materialen en services voor de optimalisatie en management van het gasverbruik.

Aandacht voor de behoefte van de klant, het continue zoeken naar duurzame toepassingen en producten en respect voor onze bedrijfswaarden zijn de criteria voor onze dagelijkse werkzaamheden.

SOL Nederland heeft het karakter van het moederbedrijf, waar de mens centraal staat, en heeft daarnaast in Nederland alle kenmerken van een MKB bedrijf met 45 medewerkers. Het is een platte organisatie met een informele sfeer. Transparantie, loyaliteit, objectiviteit, eerlijkheid, integriteit, constante toewijding aan kwaliteit, constante verbetering van veiligheid en milieuvriendelijkheid zijn kernwaarden die de SOL Group wil vinden en aanmoedigen bij al haar medewerkers.