Over ons

Metals Chemicals Maastricht BV (MCM) is sterk in zink! Met name op het gebied van inzameling, opslag en het transport van oxidische zinkhoudende residuen. Deze residuen worden als secundaire grondstof ingezet voor de zink recycling en de productie van zinkmetaal, zinkoxide en andere zinkhoudende halffabrikaten.

 

Metals¬†Chemicals¬†Maastricht is in 1993 opgericht door¬†Ludi¬†Berkhof. Hij heeft jarenlange ervaring in de zink- en non¬†ferro¬†metalen business opgedaan bij Zinkwit in¬†Eysden¬†(NL) en Union¬†Mini√®re¬†(nu bekend als¬†Umicore) in Brussel (Belgi√ę). Inmiddels leidt hij¬†Metals¬†Chemicals¬†Maastricht samen met partner Ruud Stessen, ook afkomstig uit de zinkindustrie.

 

Benelux Metals BV is een 100% dochter van MCM en verhandelt, ontvangt en transporteert metaalschroot zoals aluminium, zink, lood en messing en metaalresiduen.

 

Beide bedrijven hebben door de jaren heen een groot netwerk van lokale en internationale zakenrelaties opgebouwd. Wij zijn dagelijks bezig onze kwaliteit te verbeteren om nu en in de toekomst een betrouwbare partner te zijn en hoogwaardige producten ten behoeve van metaalrecycling te leveren.