Waarom onze organisatie

Werken in een klooster is werken in een bijzondere wereld.
Bij ons blijven mensen lang werken, gewoon omdat zij het naar hun zin hebben.

Wij bieden

Salarisschaal conform CAO-VVT. Minimaal FWG 70.
In de maand november maken we 8,33% van je salaris over als eindejaarsuitkering.
Je hebt ruim 6,5 week vakantie per jaar. In de CAO-VVT neem je ook vakantie op bij een feestdag.

Over ons

Over de Nederlandse Communiteit van de Zusters van Jezus, Maria, Jozef (JMJ) 

De Nederlandse Communiteit van de Zusters van Jezus, Maria, Jozef (JMJ) is een gemeenschap van zusters die, bewogen om God, zich inzetten voor allen die in de samenleving naar de rand worden geschoven. Actieve religieuzen combineren een contemplatief leven met een leven in de wereld. Zij steken de handen uit de mouwen en beginnen gewoon met het voorbeeld van Jezus voor ogen.

De congregatie JMJ is voortgekomen uit een congregatie die in 1822 is gesticht door pater Mathias Wolff SJ. Het is een Nederlandse Communiteit en valt onder het Generaal Bestuur dat in Indonesië gezeteld is. De leiding van de Nederlandse Communiteit is in handen van een overste. In de dagelijkse leiding wordt zij bijgestaan door medewerkers die elk met hun eigen deskundigheid het bestuur adviseren, zaken voorbereiden en, na goedkeuring, verder uitvoeren.  Voor materiële zaken wordt het bestuur bijgestaan door de econoom die samen met haar/zijn medewerkers de financiën beheert.  De zorg voor de zusters is in handen van de coördinator zorg en welzijn.

Benieuwd? Lees meer  op http://www.socjmjnl.nl

Over de Nederlandse Communiteit van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph (DMJ)
De Nederlandse Communiteit van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph (DMJ) is een gemeenschap van zusters, die hun leven en werk gebouwd hebben op de fundamenten van het Evangelie en de spiritualiteit van Maria, Jozef, Vincentius en Johannes. Op basis van deze spiritualiteit en hun constituties, hebben de zusters zich al ruim 200 jaar op diverse plaatsen in de wereld ingezet en doen ze dat nog steeds. 

Hun geschiedenis is begonnen met een jonge Bossche vrouw, Anna Catharina van Hees. Zij had een visioen van een lopend, Heilig vuur en zag een lange stoet vrouwen met een rugzak vol idealen. Zij zetten zich in voor doven en blinden, keken om naar de armen en mensen met een handicap. Pastoor Jacobus Heeren nam de jonge vrouw en haar visioenen serieus en stichtte met haar in 1820 de Congregatie Dochters van Maria en Joseph.

De Congregatie DMJ heeft een Algemeen Bestuur in Indonesië dat bestaat uit een Algemene Overste en vier Raadzusters. Aan het hoofd van de Nederlandse Communiteit staat een overste. Zij wordt bijgestaan door een coördinator kloostergemeenschap, een economisch adviseur, een coördinator personeel en organisatie en een pastoraal werker.

Benieuwd? lees meer op  https://www.congregatiedmj.nl

 



Onze waarden

Respect
Wij hebben respect voor elkaar en laten dit merken in onze communicatie.
Loyaliteit
Wij zijn loyaal, oprecht en voelen ons met elkaar verbonden door gedeelde normen en waarden.
Authentiek
Wij zijn gehecht aan onze authenticiteit. Wij zijn trouw aan onze eeuwenoude tradities, en vinden deze waardevol.
Verantwoordelijkheid nemen
Wij nemen verantwoordelijkheid voor wat nodig is. Ook als dat niet bij onze taak hoort.

Hoe ziet je sollicitatieprocedure eruit?

Sollicitatie
Je sollicitatie komt bij mij, Marja Wennekes van MaatWerk, terecht. Als werving- en selectie adviseur verzorg ik de 1e selectie.
Eerste reactie
Als je voldoet aan de criteria dan nodig ik je uit voor een afspraak via Teams. We maken dan kennis en onderzoeken of deze baan ook echt bij je past.
Eerste interview
Je gaat in gesprek met de selectiecommissie om te onderzoeken of deze baan op je lijf geschreven is en of jij en de Congregaties goed bij elkaar passen.
Tweede interview
Het is mogelijk dat we nog een tweede keer met je in gesprek willen gaan, zodat we elkaar nog beter leren kennen.
Aanbod
Als we met je verder willen dan zullen we graag een arbeidsvoorwaardengesprek met je aangaan zodat we de zakelijke afspraken kunnen vastleggen.
Aangenomen
Als er overeenstemming is over de arbeidsvoorwaarden dan wordt je contract opgemaakt en wordt je benoemd als controller/econoom.
Onboarding
We gaan ruim de tijd nemen om je welkom te heten en in te werken. Je staat er niet alleen voor.
Proeftijd
We spreken één maand proeftijd af binnen een jaarcontract met een toezegging voor verlenging voor onbepaalde tijd bij voldoende functioneren.