Over ons

Adelante is een Limburgse zorggroep voor volwassenen en kinderen met ruim 1.100 professionals.
Wij bieden specialistische en topklinische revalidatie en audiologische zorg, speciaal onderwijs, wonen en arbeidsrevalidatie. We werken volgens een integrale cliëntbenadering, waarbij diagnostiek, behandeling en advies zich richten op somatische, psychologische en maatschappelijke aspecten.

Bij Adelante in Valkenburg a/d Geul komen kinderen en jongeren voor revalidatie, speciaal onderwijs, opvang, woontraining of voor het medisch kinderdagverblijf Contigo in Kerkrade. Adelante biedt professionele zorg- en hulpverlening aan kinderen/jongeren met een lichamelijke, meervoudige en/of zintuiglijke beperking. De hulpvraag van het kind neemt hierbij een centrale plaats in. Onder het motto Eén kind, één plan worden het onderwijsprogramma, de revalidatie(dag)behandeling, wonen met zorg en ambulante begeleidingsvragen op elkaar afgestemd. Een evenwichtig samenspel tussen behandelaars, onderwijzend personeel, en ouders is hierbij essentieel.
Adelante in Valkenburg heeft een mytylschool die voorziet in speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, transitie (arbeidsoriëntatie) en ambulante begeleiding.