Over ons

Het Scala College is een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs voor leerlingen in de omgeving Alphen aan den Rijn. Er werken circa 300 medewerkers op het Scala College en de school verzorgt onderwijs voor ongeveer 2000 leerlingen in de richting (tweetalig) vwo, (tweetalig) havo, vmbo (basisberoepsgericht leerweg, kader beroepsgerichte leerweg en theoretische leerweg). 
Het Scala College is een Academische Opleidingsschool en biedt nieuwe medewerkers veel begeleiding in hun eerste periode op onze school. We vinden het belangrijk dat iedereen zich snel thuis voelt op onze school. Daarnaast bieden we nieuwe collega’s bijeenkomsten aan waarin ze hun ervaringen kunnen delen.

De school heeft drie locaties in Alphen aan den Rijn:
  • locatie Kees Mustersstraat (onderbouwhuis): voor leerlingen uit klas 1 en 2, klas 3 tweetalig havo en klas 3 (tweetalig) vwo; 
  • locatie Henry Dunantweg: voor leerlingen van bovenbouw vmbo, 3 havo en 4 en 5 (tweetalig) havo;
  • locatie Sacharovlaan: voor leerlingen van 4, 5 en 6 (tweetalig) atheneum en (tweetalig) gymnasium.

De school vindt het belangrijk dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen op een school waar ze zich gehoord en gezien voelen. De school biedt uitstekend onderwijs op maat, waarbij leerlingen keuzemogelijkheden hebben op basis van interesse, behoefte en talent. Er is veel oog voor begeleiding op het gebied van dyslexie, dyscalculie en hoogbegaafdheid.

Bij Scala College zijn de volgende 5 vacatures beschikbaar: